Rep-Nature
Reptiles Rule The World

Home
01

Nieuws

Gallery
03

Caresheets
04

Vraag en Aanbod
05

Guestbook
06
Nieuws

Eindelijk Vipera aspis aspis in mijn bezit. 10-09-2011

Het is een heel lange periode overheen gegaan om na te denken om deze dieren te houden. Toch besloten wel te doen.
Heb een redelijke kennissenkring waar ik veel info vandaan kan halen en waardoor ik mij ook zeker met deze dieren kan vertrouwen.
Het is een koppel met een eigen bloedlijn en heel erg mooie lichte nakweek geeft en 1 echt super donker rode variant.
Foto's komen nog!Paringen waargenomen van de Shinisaurus crocodilurus 03-02-2010

Het gaat hartstikke goed met de krokodillenstaarthagedissen.

Helaas heb ik ieder jaar wel paringen maar nog geen levende jongen gehad.
Ieder jaar probeer ik weer iets nieuws om ze wel levend te krijgen.

Op 3 februari 2010 heb ik opnieuw paringen waargenomen en gelukkig had ik nu toevallig mijn camera bij mij.

Hier een paar foto's:
IMG_8482.jpg picture by Reptile_Man IMG_8484.jpg picture by Reptile_Man
IMG_8492.jpg picture by Reptile_Man IMG_8486.jpg picture by Reptile_ManRattenslang op dak van woning. 25-05-2009

Rattenslang op dak van woning

25-05-2009, Mark Redmeyer 112gr. & Robin Dekker

Nieuw Scheemda - Maandagavond tegen 19:15 werd de brandweer van Winschoten opgeroepen voor assistentie Politie aan de Kerkwijk te Nieuw Scheemda.
De eigenaar van de woning kwam er achter dat er een slang in zijn schoorsteen zat en heeft de politie gewaarschuwd.
De slang is uit eigen wil het dak opgekropen en van af de nog naar beneden waar hij zich halverwege bedacht en kroop vervolgens richting een cv-pijp.
Een jonge man die ervaring heeft met slangen heeft hem uiteindelijk weten te vangen via het dakraam en de assistentie van de net gearriveerde brandweer was niet meer nodig. Het betrof een Taiwanese rattenslang die tot zo'n 3meter lang kan worden ,hij behoord niet tot de giftige slangen soort.

De slang was een jaar weg geweest nadat hij ontsnapt was.

 Dit is geen artikel van een krant maar mijn eigen artikel. 25-07-2006
 
Hoe
ben ik aan mijn koningspython geraakt:

Ik werd op een middag gebelt door de dierenambulance (heb ik voor 2 jaar terug stage gelopen en ik geef hun info over terrariumdieren). Er had een bange vrouw gebelt over dat ze een slang onder de afvalcontainer had liggen. Maar ze kon niet precies vertellen welke kleuren en hoe groot het was. Zij vroegen mij of ze mij konden ophalen, aangezien zij de nodige kennis en spullen hadden om een slang te vangen. Ik heb hun gezegt dat ik thuis was en mij op konden halen. Zodoende zaten we met 3 man op weg naar het plaats delict zonder enige aanwijzing wat voor slang het nou zou kunnen zijn. Er waren al een aantal buren op af gekomen, aangezien de familie voor aan de straat stond op ons te wachten. Ik vroeg haar nogmaals of ze de slang een beetje kon beschrijven, maar ze wist alleen dat het bruin was met wat lichte vlekken, nou dat kan dus van alles zijn. Dan maar op de gok en met alle voorzichtigheid de container optillen. Ik heb de mensen gevraagd niet te gaan rennen, gillen of stampen als de slang weg zou schieten, aangezien het diertje daar nog veel meer gestresst van word en kan gaan bijten. Uiteindelijk zag ik tot mijn grootste verbazing dat het een kleine Python regius was. Ik kon haar rustig met de hand oppakken, ze liet geen enkele vorm van angst en slechte humeur zien.


Artikel uit de voorpagina van de Telegraaf. 20-5-2006

HennepinvalSerpo.jpg picture by Reptile_Man


Dit is een artikel uit de Telegraaf van 10-4-2006

GRONINGEN - Een mogelijke ontsnapte gifslang heeft maandag in de Groningse woonwijk Lewenborg tot onrust geleid. Dat hebben de hulpverleningsdiensten gemeld. Maandagochtend hingen plotseling tientallen posters in de straten waarin werd gewaarschuwd voor een bijna drie meter lange mamba die ontsnapt zou zijn.
De politie kreeg echter geen melding van een ontsnapte gifslang.
De hulpverleningsdiensten hebben de verspreider van de affiches dan ook met klem opgeroepen zich zo snel mogelijk te melden. „Als dit serieus is, willen we alles in het werk stellen om de slang te vangen”, zei een woordvoerder.
Uit onderzoek is echter niet vastgesteld dat iemand in de buurt daadwerkelijk mamba's houdt. „We houden er rekening mee dat het hier gaat om een misplaatste grap”, erkende de woordvoerder.
Wel belden in de loop van de dag tientallen verontruste buurtbewoners met vragen over de posters. Scholen instrueerden kinderen buiten goed op te passen en meteen naar huis toe te gaan. De Afrikaanse mamba is een zeer giftige slang. Een rake beet in een mensenlichaam kan zonder snelle behandeling dodelijk zijn. Ze verstoppen zich vaak in donkere ruimtes.


Dit is een bericht uit een Zwolse krant van Maandag 6-02-2006.
(Ik heb mijn stukje even met geel gekleurd).

Een slang is een acceptabel en aaibaar huisdier

door PIETER STEENBERGEN

6 FEBRUARI 2006 - ZWOLLE - De dierenbescherming mag dan zijn veto uitspreken over exoten als huisdier, de definitie van wat wel of geen huisdier is vatten bezoekers van de beurs Terraria Zwolle een stuk ruimer op.
 

Een jonge bezoekster van de beurs Terraria in de IJsselhallen volgt geboeid de bewegingen van een slang.

Wie Chienus Timmer ziet optreden voelt dat er serieus aan zijn eigen weerstand tegenover slangen wordt geknabbeld. In de Emmenaar komen liefde voor en kennis van het beruchte reptiel samen. Als een volleerde standwerker vertelt hij alles wat je moet weten om het beest deugdzaam te onderhouden. Het onderwerp zelf krioelt daarbij onophoudelijk over zijn bovenlijf. ‘De meest gestelde vraag is of een slang gevaarlijk is. Door er zo mee te spelen probeer ik te laten zien dat het een acceptabel huisdier is’, vertelt Timmer, in Emmen eigenaar van een soort reptielenpension. ‘Ik zie het als mijn missie om mensen van hun angst voor slangen af te helpen.’

Dave en Henriëtte Reukema uit Harderwijk zijn al bijna om. Waar een zondagmiddagje weg al niet op uit kan lopen. ‘Ik heb nog nooit een slang vast gehouden, maar ik denk dat ik toch maar eens bij zijn winkeltje langs ga.’ Het uitgeworpen hengeltje wordt nog niet definitief aangepakt. ‘Waar laat je zo’n beest, hoe zit het met oppas en wat kost het als-ie ziek wordt’, schetst Henriëtte de praktische drempels. Een ding weten ze zeker: tot een impulsaankoop zijn ze niet te verleiden. ‘Als we iets aanschaffen is het tot het eind. En we lezen ons in. Deden we met de kinderen ook.’
Voor een impulsaankoop zijn ze bij Chienus Timmer ook aan het verkeerde adres. ‘Ik heb vandaag al wel tien tot vijftien mensen weggestuurd. Denk er eerst nog maar even over na, zeg ik dan’, aldus de man uit Drenthe. Bang dat ‘zijn’ beestjes in handen vallen van mensen die het met de zorg niet zo nauw nemen is hij niet. ‘Door met mensen te praten kom je erachter wat ze wel of niet weten. De liefhebbers met interesse voor het dier hebben zich al voldoende geïnformeerd.’ Hiermee bezweert hij de angst van de dierenbescherming. Die stelt in een persbericht dat de zorg voor exotische dieren door veel mensen wordt onderschat. ‘Natuurlijk houd je altijd mensen die een impulsaankoop doen,’ zegt Timmer, ‘maar de informatie over exoten is zo toegenomen. De dierenbescherming wil het liefst alle dieren terug in de natuur. Waar ligt dan de grens van wat wel of geen huisdier is?’


Organisator Jan van het Meer sluit zich daar bij aan. ‘Ook een kanarie is een exotisch dier, maar je kunt mensen toch niet verbieden om kanaries te houden? En volgens mij leven er meer katten op straat dan binnenshuis. En niemand betwist dat katten uitgesproken huisdieren zijn.’ De stelling van de dierenbescherming dat de meeste mensen geen idee hebben hoe ze een exoot moeten huisvesten vindt hij kul. ‘Je hoeft maar een naam op internet in te tikken en je weet voldoende.’ Ter ondersteuning wijst hij op de beurs. ‘We werken veel met verenigingen. Hier zit alleen maar specialisme.’ Bovenal is Van het Meer praktisch, met een advies aan de dierenbescherming. ‘Exotische huisdieren zijn er nu eenmaal. Kom daarom liever met informatie over hoe je ze het beste kunt houden.’ Bezoeker Ronald Brugge zou als rolmodel voor Van het Meers verhaal geen gek figuur slaan. ‘Ik ben bezig met een nieuw terrarium voor mijn dikvingergekko’s, dat zijn hagedissen. Ik probeer hun natuurlijke biotoop zo goed mogelijk na te bootsen.’ De aanschaf van twee boomstronken, 20 tot 30 halfwas sprinkhanen als voedsel en planten voor de luchtvochtigheid maken zijn verhaal zeer geloofwaardig. ‘Ik moet wel vaak uitleggen waarom ik ze als huisdier heb’, zegt hij, om direct het antwoord te geven. ‘Hun leefwijze trekt me.’ Soit


HomeNieuwsGalleryCaresheetsVraag en AanbodGuestbook